Overname catering WOZL

logo-wozl

Op 1 april heeft Limburg Catering de volledige catering van WOZL overgenomen. Het betreft zowel de catering in de 3 interne kantines van WSP Parkstad als de catering bij 8 externe opdrachtgevers.

In totaal heeft Limburg Catering de exploitatie van 11 kantines overgenomen. Naast het werk heeft Limburg Catering ook de mensen overgenomen die hierbij betrokken zijn. Bij de overname zijn 67 fulltimers en parttimers (55 FTE) met afstand tot de arbeidsmarkt betrokken. Deze mensen zijn in een groepsdetachering door WOZL gedetacheerd aan Limburg Catering.

Naast afspraken over het bestaande personeel zijn er ook afspraken gemaakt over leer-werkplekken. Zo zijn beide partijen overeengekomen dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt opgeleid worden door Limburg Catering. Zij kunnen werkervaring opdoen en op termijn doorstromen naar een reguliere en volwaardige functie in de catering.

De werkzaamheden vinden plaats bij bedrijven, overheid en gezondheidszorg in Heerlen, Landgraaf, Brunssum en Kerkrade. Limburg Catering heeft de ambitie om de werkzaamheden in Parkstad op korte termijn verder uit te breiden en zo steeds meer mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek te kunnen bieden in de catering. Zelfs vóór de start op 1 april hebben zich al bedrijven gemeld die enthousiast zijn over de invulling van de catering op deze wijze. 

Martin de Beer, wethouder van de gemeente Heerlen en voorzitter van het bestuur van WSP, is enthousiast over de samenwerking: “Met de vervreemding van de cateringactiviteiten is er een einde gekomen aan een meerjarig proces waarin WOZL alle eigen activiteiten heeft afgestoten. De overname door Limburg Catering betekent dat we ons kunnen concentreren op het bemiddelen van mensen uit de doelgroep naar passend werk. Bovendien kunnen beide organisaties profiteren van elkaars netwerk waardoor we op termijn meer werkplekken kunnen creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

Facebook Partner
Parklaan 6-8 | 6131 KG Sittard | T: 046-460 0300 | F: 046-458 0707 | info@limburgcatering.nl